Toerisme

De landen in het Midden-Oosten zijn dubbel en soms driedubbel getroffen. De wereldeconomie heeft zijn weerslag en leidde vaak direct of indirect tot de revoluties en opstanden die hier spelen. De wereldeconomie leidt tot afnemend of veranderend toerisme. De revolutie en het geweld en onzekerheid daarna zorgde ervoor dat veel toeristen een andere bestemming zoeken, een bestemming die niet regelmatig in het nieuws opduikt. Welicht niet veiliger, maar het voelt in ieder geval wel zo. Wie zijn reis naar Tunesie of andere Midden-Oosten landen afzegt uit veiligheidsoverwegingen en vervolgens in pakweg New York blijft, is waarschijnlijk niet veiliger dan hier. Maar het resulaat is voor hele gebieden desastreus. De stalletjes bij een van de grootste toeristen plekken hier staan voor een deel leeg, de rest is vaak dicht. Slechts een enkele is nog open, ruim voldoende voor de bussen die hier af en toe nog verschijnen, gevuld met toeristen van de witte schepen in de haven. Al die kleine krabbelaars die het al niet makkelijk hadden, hebben het nu nog moelijker. Want we mogen graag roepen dat we hun pogingen een vrije samenleving op te bouwen ondersteunen, op vakantie gaan naar zo’n land en de economie daarmee ondersteunen, dat is dan net weer te veel solidariteit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s