Roos en Jasmijn

Niet om u te pesten, oplettend lezertje, maar het weer is nog steeds prachtig. Meestal niet zo heel bloed heet meer, maar zeer, zeer aangenaam nog steeds. Zwemmen in zee is nog steeds zalig.

Toen ik hier kwam in mijn tuinhuisje in Tunis, stonden de rozen er treurig bij, slechter dan toen ik heier voor het eerst kwam. Ook de jasmijn was wat minder, en de plumbago was gekortwiekt. Ik vreesde dat het zo zou blijven, dat de rozen de hitte te veel was geworden, de jasmijn door zijn tijd heen was. Maar gelukkig, twee weken geleden pikten ze het ineens allemaal weer op. De rozenstruik heeft weer een overvloed aan bloemen, de jasmijn gaat gewoon door met geuren, de plumbago is helemaal overnieuw begonnen en zit vol bleekblauwe bloemetjes. Steekt prachtig af tegen het wit van mijn voordeur. Er zit zelfs weer een passielboem in de plant bij de poort

Ook de bougainville bloeit volop. Dat is trouwens wel een rommel maker, die veelheid aan bloemen valt ook flink af, dus af en toe haal ik een bezem over mijn terras. Maar goed, als het erger niet wordt met het weer…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s