Soep

Vandaag maar weer eens ouderwets gekookt, oplettend lezertje, met veel verse groente. Dus op zoek naar een groenteman op de route tussen metro en huis. Die vond ik ook, maar liefst drie stuks. Voor het forse bedrag van 10 LE, toch al gauw x80 1.20, kocht ik een pond tomaten, twee soorten aubergine, anderhalve pond schat ik, een ui, twee kleine paprika’s, een bos bosui en een pond heel kleine komkommers. Dat laatste was een vergissing, ze zagen er uit als courgette, wie mij kent weet dat ik een hekel aan komkommers heb. Met mijn pastic zakjes vol buit liep ik nog even langs de viswinkel, maar vis heb ik vandaag niet gekocht. In een bak met water, naast het bootje met verse vis, lag een schildpad. Een groene denk ik, gevangen in de Golf van Suez. Geen idee wat hij moest kosten, maar ik vrees dat hij in soep wordt veranderd. Snif…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s