Wat is waar?

De media worden hier ontdekt, oplettend lezertje. Miscchien waren ze dat al, maar dan in ieder geval slechts als eenzijdige info. Sinds 2003 echter zijn er steeds meer sites die plaatsen wat ze willen, zoals bij ons. Zonder risico is het niet. Een spotgedicht** waarin je aangeeft dat je zou willen dat de vrouw van een hooggeplaatse politicus je schoonmoeder was, omdat je dan geld en goed en geluk te over zou hebben, bekoop je nog met de dood, als het even tegenzit. Nu we gedoe met de budgetten hebben verschijnen er stukjes op websites en internet kranten om aan te geven wat daarvan de reden is. Daarin zijn uiteraard nogal wat versies te ontwaren. De officiële lijn is dat we heel laat gemeld kregen wat de budgetten zouden zijn. Dat is waar. Pas in juli kregen we de officiële brief vanuit het ministerie met de hoogte van de te verwachten gelden. Dat is natuurlijk problematisch. Maar dat geldt wel voor alle provincies. De kleinere provincies lukt het om dat geld als een speer uit te geven aan projecten. Dat lukt  hier niet zo goed. Vooral de projecten die al een paar jaar onderweg zijn, hebben de neiging onderweg te blijven. Zijn hier dan geen procedures, zult u denken? Wat ook mijn wanhopige vraag gisteren was: laten we loslaten te zoeken naar de oorzaak, laten we gewoon goede procedures aanreiken. Maar die zijn er dus al een paar jaar, aangereikt door de voorlopers van dit project, LGP I en II. Het zit dus dieper en het is dus lastiger er de vinger op te leggen. De andere lezingen op de websites wijzen die kant op, die van de niet pocedure, die van de spelers in de coulissen. Ik hoef maar de bouwschandalen in onze transparante, moderne, democratische samenleving in herinnering te brengen van de afgleopen jaren, en u kunt zich voorstelllen wat er aan de hand zou kunnen zijn. Inmmiddels ritselt het hier van de Chinezen. Die los op straat lopen waar wij, Amerikanen, nog alleen per konvooi of in pantserwagens vervoerd worden. Ook zij zullen willen meedelen van de koek  die hier als het meezit zo ruim  te verdelen valt. Een goede procedure is in zo'n omgeving niet genoeg.  Er valt hier te veel te halen, er is voor veel mensen dus ook veel te verliezen. Wat nodig is, is een krachtige, transparante regering. En dat duurt nog even.

**Het hele gedicht vindt u hier

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s